El PP segueix insistint a Ciutadans per presentar-se a les eleccions en llista conjunta i la formació d'Inés Arrimadas, oficialment, li diu que no. Ara bé, aviat Cs celebrarà el seu congrés nacional i, un cop hi hagi la nova direcció, tots dos partits podran començar a parlar d'aquesta possible aliança, tal i com assegura El Mundo.

El citat mitjà assegura que les dues formacions espanyolistes han mantingut contactes al País Basc i a Catalunya; on hi haurà eleccions abans tal i com va anunciar ahir el president Quim Torra. Cs obre la porta a la llista conjunta després que aquest dimecres ho verbalitzés Carlos Carrizosa i un dirigent molt proper a Inés Arrimadas.

Després de l'anunci de Quim Torra, Carrizosa va evitar descartar col·laborar amb "altres partits constitucionalistes" de cara als propers comicis. A Carrizosa li van preguntar directament si, en l'escenari actual, Cs es planteja una coalició electoral amb el PP.

La resposta de Carrizosa no va tancar cap porta i va afirmar que Ciutadans està obert a acords, però que no és el moment de pronunciar-se perquè ni tant sols s'han convocat les eleccions.

En la mateixa línia, el dirigent de Cs va afegir que "hem dit en reiterades ocasions que nosaltres estenem la mà als partits constitucionalistes per arribar a tot tipus d'acords. Acords abans de les eleccions i acords posteriors a les eleccions en aquells punts bàsics en que el constitucionalisme ha d'estar d'acord, que són la defensa dels valors i els principis de la nostra Constitució".