Ciutadans intentarà sumar una majoria per destituir Carles Puigdemont com a president. Així ho ha anunciat la presidenta del grup parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, després d’abandonar el ple que debatia la llei del referèndum, juntament amb el PSC i el PP. “És l’única via política que ens queda”, ha defensat.

Arrimadas ha explicat que ja s'ha posat en contacte, de forma ràpida, amb els presidents dels diferents grups parlamentaris. Presentaran la moció de censura quan tingui els suports necessaris per poder guanyar-la. "L'únic objectiu és el de convocar eleccions", ha defensat la líder de Ciutadans. No obstant, des del PSC s'ha assegurat no tenen intenció de recolzar aquesta iniciativa.

La formació taronja és conscient que, per poder tirar endavant una moció de censura, necessitarà els vots de diputats de la majoria independentista, de Junts pel Sí o de la CUP. Aquests últims els ha descartat, però sondejarà alguns diputats de JxSí. Segons Arrimadas, en el grup majoritari pot haver-hi parlamentaris que no vegin bé “la deriva de la Generalitat” i vulguin posar les urnes d’unes eleccions autonòmiques. "No confio de trobar-los, però ho intentaré", ha afirmat.

“Abans que el president de la Generalitat i el Govern continuïn per aquest camí per fora de la democràcia i el sentit comú, volem evitar aquest xoc de trens i social i donar la veu als catalans”, ha sostingut Arrimadas.

Preguntada sobre la viabilitat de tirar endavant amb la moció de censura, la presidenta de Ciutadans ha contestat que “té molta més viabilitat que els que prometen un referèndum amb garanties l’1 d’octubre després del que hem vist avui”. No sap si la presentaran abans de l’1-O, però intentaran “que es pugui tramitar al més aviat possible”.