El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha culpat l’Executiu de Carles Puigdemont de “coartar la llibertat d’expressió” fent ús de la reforma del reglament, que permetrà aprovar proposicions de llei per lectura única i, per tant, sense debat a la Cambra. Les paraules de Carrizosa s’han produït el mateix dia que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la vicepresidenta primera de la Mesa, Anna Simó, han comparegut davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per permetre votar en el ple qüestions relacionades amb el referèndum.   

“No ens agrada aquesta situació però tampoc que s'incompleixin les lleis”, ha assegurat Carrizosa poc després de la compareixença de Forcadell i Simó. Segons han reiterat en nombroses ocasions, des de Ciutadans “respecten els procediments judicials” i per això consideren la investigació dels membres de la Mesa com un “exercici de normalitat democràtica”, ja que, segons entenen, van incomplir les lleis en permetre votar aspectes relacionats amb la celebració d’un referèndum que no contempla la Constitució espanyola. 

Així mateix, des de Ciutadans han lamentat la presència del president del Govern, Carles Puigdemont, i els consellers a les portes del TSJC com a símbol de suport a Forcadell i Simó. “El Govern viatja i organitza performances però no treballa, no fa lleis i fa perdre el temps i diners als catalans”, ha assegurat Carrizosa.