"Els Mossos d'Esquadra han de veure's entre l'espasa i la paret perquè vostè és un covard", ha afirmat el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, referint-se al conseller de l'Interior Joaquim Forn. 

El nomenament de Pere Soler com a nou director dels Mossos d'Esquadra ha estat, d'ençà que es va conèixer, subjecte de crítiques per part de l'oposició. Aquest dimecres, aprofitant la sessió de control al Govern i l'assistència de Forn al seu primer ple, l'oposició ha carregat contra el nomenament de Soler i ha preguntat quin serà el paper dels Mossos d'Esquadra davant el referèndum de l'1 d'octubre.

Des de Ciutadans, de la mateixa manera que va fer el PP català aquest dimarts, han acusat Forn de posar els Mossos entre "l'espasa i la paret" i han reiterat que l'"única legalitat vigent és l'espanyola". 

Per part del PSC, el diputat Carles Castillo ha preguntat també sobre el paper dels Mossos davant el referèndum en què, segons ha assegurat, "rebran instruccions contradictòries". 

"Complirem la llei i es podrà votar"

El conseller, per la seva banda, ha assegurat que el Govern complirà la llei l'1 d'octubre i "la policia facilitarà que es pugui votar". Així mateix, també ha defensat el nomenament de Soler com a nou director dels Mossos d'Esquadra per "la seva capacitat de diàleg, coneixement de l'administració i experiència en la gestió", entre d'altres.

Com també va assegurar aquest dimarts com a resposta a la interpel·lació sobre "reptes de la política de seguretat" plantejada pel PP català, Forn ha detallat tot allò que no farà el Govern. "No farem servir recursos públics contra enemics polítics. No direm als fiscals que ens afinin res. No crearem policies patriòtiques", ha assegurat en referència a l'operació Catalunya.