Cs denunciarà davant la Fiscalia General de l'Estat la protesta a Errenteria, al País Basc, contra l'acte de diumenge del partit d'Albert Rivera. El president de Cs presentarà la denúncia dimecres al matí acompanyat de la candidata de Cs a les europees Maite Pagazaurtundúa i el número 4 al Congrés, Edmundo Bal.

"Demà denunciarem davant la Fiscalia als totalitaris que ens van assetjar, insultar i amenaçar a Errenteria per exercir els nostres drets. Tota Espanya és de tots els espanyols i a Cs mai deixarem de defensar la llibertat", ha piulat Albert Rivera aquest dimarts a Twitter.

Diumenge, la comitiva de Cs va haver de ser escortada per la policia basca i els veïns del feu de l'esquerra abertzale els van rebre amb insults, llaços grocs i una cassolada. La protesta va acabar amb càrregues policials per dissoldre la manifestació. 

Rivera va dir en un acte dimarts que la Fiscalia hauria d'actuar d'ofici veient les gravacions de la protesta de diumenge i va afirmar que sense l'actuació de la policia basca, l'Ertzaintza, podria haver passat una "desgràcia". El candidat de Cs el 28-A va dir que havia vist "molt d'odi". Segons el líder de Cs, la protesta va permetre que "tota Espanya" veiés "què és l'odi i què és el nacionalisme". Tanmateix, fonts del partit van descartar acudir directament a la Fiscalia pel fet que estan immersos en la campanya del 28-A però ja apuntaven que hi veien delictes d'amenaces i d'odi en les protestes.