Ciutadans ha demanat al govern espanyol que expliqui al Congrés les raons de l'acostament dels presos polítics a Catalunya una vegada ha acabat el judici al procés. Concretament, la formació d'Albert Rivera ha demanat que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, expliqui a la comissió de la Cambra Baixa espanyola "els motius pels quals s'ha permès apropar de nou els presos a les presons catalanes".

Aquestes no són les úniques explicacions que el partit que lidera Albert Rivera ha reclamat al titular d'Interior, al qual tant Ciutadans com el PP també exigeixen comptes pels errors en el record de les eleccions municipals del passat 26 de maig.

Tanmateix, les comissions parlamentàries encara no estan constituïdes, per la qual cosa aquestes explicacions a priori no es preveu que arribin aviat, ja que els grups tenen pendent de pactar la mida i la composició de les diferents comissions que treballaran en aquesta legislatura.

El PSOE prefereix esperar poder adequar aquests òrgans a l'estructura del futur Ejecutivo de Pedro Sánchez, però el PP, Ciutadans i Vox creuen que s'haurien de constituir com més aviat millor si Pedro Sánchez allarga la seva investidura per respondre a les peticions de comptes de l'oposició sobre decisions que ja està adoptant el seu Govern en funcions.