El regidor de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, Koldo Blanco, ha demanat a l'alcaldessa Ada Colau que retiri els símbols "partidistes" de la plaça de la Vila de Gràcia. Ho va fer ahir a la nit, moments abans del pregó que dona el tret de sortida a les emblemàtiques Festes de Gràcia.

La formació taronja condemna l'ús "no neutral" de l'espai públic a la capital titllant llaços, banderes i pancartes que "fan al·lusions a presos polítics" de no ser representatius "de la majoria de barcelonins", ha assegurat Blanco.

El que ha indignat el partit taronja ha estat una pancarta que hi ha penjada a la Torre del Rellotge de la Vila de Gràcia, a la Plaça de la Vila de Gràcia, on es llegeix el pregó d'inici de les festes. La pancarta reclama "Llibertat presos polítics" i incorpora un llaç groc. 

"Les festes són de tots i tots els barcelonins ens hem de sentir convidats a les festes", ha recordat el regidor que, també ha emplaçat els participants en les festes a demostrar un "comportament cívic" i a respectar "totes les decoracions que engalanen els carrers íntegrament".