635901037384481733w

Albert Rivera vol un acord amb Pedro Sánchez i, si pot ser, amb el Partit Popular (PP). Però el PSOE no vol negociar amb els populars. Els terminis són justos i Espanya té pressa –tot i que Sánchez més–. Aquest dilluns a les 10 h, el secretari general dels socialistes enviarà el seu pla de govern als partits amb què es va reunir la darrera setmana. Les negociacions amb els taronges ja van començar divendres i seguiran avui a la tarda. Així, Rivera s’ha envoltat d’un equip de confiança perquè el seu programa liberal tingui presència en l'hipotètic acord final. Una exUPyD, un antic militant de confiança de la JSC, un periodista català abans afí al PP i un economista de prestigi internacional. Però cap d'ells abans ha passat per Podemos: així, a C's no li ha de costar trobar punts d'acord. Això, si no posa molt estrictes les línies taronges. Aquests són els noms del Rivera Team .

1. Garicano, l’economista liberal

Si algú pot fer trontollar els fonaments socialdemòcrates del partit de Sánchez és Luis Garicano. Llicenciat en Dret, i catedràtic d'Economia a la London School of Economicsés l'ideòleg liberal del partit en matèria d'ocupació, educació o pensions. A ell li deu C's propostes com el contracte únic, que busca simplificar les condicions legislatives del mercat de treball. Però al PSOE temen que aplicar-lo derivi en més precarietat laboral.

Rivera el va fitxar perquè, com ell, Garicano defensa reformes profundes per Espanya –ho explica al seu llibre El dilema d'Espanya–. També aposta per més democràcia interna als partits. A més, ha treballat per a consultores de prestigi mundial, per a la Comissió Europea, i ha fet estades a diverses universitat d'arreu del món. Des de febrer del 2015 també és naranjito. Si C's arriba al govern, ell podria ser el ministre d'Economia.

"Les elèctriques, la banca, les constructores depenen de decisions del Boletín Oficial del Estado. Per tant, podem dir que entre el 70 i el 80 per cent de l'economia espanyola depèn del poder públic".

"A Espanya li cal una Catalunya que sigui la llum que ens guiï a tots" (09/2014), Retrats, TV3.