Ciutadans ha portat aquest dimecres al Parlament una desena d'entitats que batallen contra la immersió a l'escola i que exigeixen una educació en castellà. El líder del partit Carlos Carrizosa, ha mantingut una reunió amb totes elles, en plena ingerència judicial pel 25% del castellà a les aules. "Hem citat a totes les entitats constitucionalistes per tenir una reunió per intercanviar impressions sobre la proposició de de llei" que han presentat els taronges a la cambra, en la qual proposen, directament reduir la presència del català a un 25%. "Ens ha semblat molt important en aquests temps en què es parla del Pacte Nacional per la Llengua, que en diuen els separatistes i el PSC", ha dit Carrizosa en una atenció als mitjans abans de reunir-se amb les associacions.

Segons el partit taronja, han convocat aquesta reunió perquè la "Generalitat no els vol escoltar". Justament algunes d'aquestes entitat són les que han presentat recursos als tribunals per acabar amb la immersió a l'escola. "Hem volgut donar veu als silenciats que reben un desprestigi institucional", ha instit Carrizosa, que ha assegurat que recolliran totes les consideracions que els hi facin per millorar la proposició de llei que els taronges tenen en marxa al Parlament. Els convidats han estat S'ha Acabat!, Societat Civil Catalana, Asamblea por una Escuela Bilingüe, Catalunya Suma, España i Catalans, Foro de Profesores, Impulso Ciudadano, Asociación por la Tolerancia i Convivencia Cívica Catalana, "totes implicades en la lluita pel reconeixement dels drets que s'estan negant a Catalunya", ha etzibat Carrizosa.

Quina és la proposta que plantegen els taronges? Un sistema trilingüe que aniquila la immersió, donant la mateixa presència al català, el castellà i l'anglès: un 25%. El 25% restant? A disposició del que consideri cada escola. Carrizosa va registrar aquesta proposta acompanyat d'Anna Grau ara fa un mes, i també la va proposar en contraposició a la llei ad hoc que s'ha aprovat al Parlament. 

Amb la qüestió de la llengua Ciutadans s'hi està dedicant plenament. El partit taronja està fent de la llengua un camp de batalla, i els seus diputats han arribat a comparar en seu parlamentària casos com els de l'escola de Canet amb terrorisme o amb la discriminació a l'afroamericana Rosa Parks. També la diputada Grau va convidar a Plataforma per la Llengua a dissoldre's i dimarts mateix Carrizosa va anar a Brussel·les a demanar a la Unió Europea que vigili "amb lupa" el compliment del 25% del castellà a les aules.