El líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha criticat el president català, Quim Torra, per instar el "cessament" del lletrat que es va negar a publicar punts controvertits de les resolucions sobre el rei: "Sembla més aviat el president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, amb aquests tics totalitaris".

El Parlament va publicar ahir dilluns en el seu butlletí oficial les resolucions aprovades divendres passat al ple extraordinari sobre la monarquia, suprimint els punts controvertits que els lletrats havien advertit que no es publicarien perquè podien contravenir les advertències del Tribunal Constitucional.

Aleshores, Torra va instar el president del Parlament, Roger Torrent, a "cessar" el lletrat responsable i va demanar a la Mesa que assumeixi la "responsabilitat" de publicar íntegrament el text que van votar els grups independentistes en què, per exemple, es denunciava "la monarquia delinqüent".

En roda de premsa telemàtica, el diputat taronja ha assegurat que les paraules del president de la Generalitat demostren el seu escàs respecte per la "separació de poders".

"És intolerable que el president intenti imposar al Parlament una sanció sobre un dels seus funcionaris. És una fallida evident del principi de divisió de poders", ha subratllat.

En aquest sentit, ha reclamat a Torrent que surti al pas i que defensi el secretari general de la cambra catalana, que "simplement ha complert amb la seva funció de fer respectar la llei".

Carrizosa ha recordat que el seu grup està estudiant com impugnar les esmentades resolucions davant del Tribunal Constitucional.