La diputada de Ciutadans al Parlament Sonia Sierra ha denunciat aquest dijous que s'hagi triplicat, segons aquest partit, el nombre d'entitats que la Generalitat considera de foment de la llengua catalana a efectes de rebre beneficis fiscals.

La diputada de la formació espanyolista, en nom de tot el grup parlamentari, ha reclamat la compareixença a la cambra catalana de la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa, perquè expliqui per què ha augmentat el nombre d'entitats que l'executiu català considera de foment de la llengua catalana "a efectes de rebre beneficis fiscals en perjudici dels diners de tots".

La diputada de Cs ha considerat que "moltes" d'aquestes entitats "són de dubtosa utilitat per als interessos generals de tots els catalans" i que "estan situades fora de la nostra comunitat autònoma i fins i tot en països estrangers com França i Itàlia", en al·lusió al País Valencià, la Catalunya Nord i l'Alguer. Tots aquests territoris són de parla catalana.

Per això, demanen "transparència" a Franquesa perquè expliqui "per què s'ha triplicat el nombre d'entitats que desgraven mentre s'ignoren els problemes socials dels catalans". En aquest sentit, ha esmentat "les llargues llistes d'espera en sanitat, els barracons, els ajuts a la dependència o la pobresa que ha batut el seu rècord dels últims 15 anys".