La cap de l'oposició al Parlament, Inés Arrimadas, ha criticat que el Govern que ha presentat el president Carles Puigdemont "estigui al servei de l'independentisme" i no hagi estat nomenat "per les seves aptituds personals i professionals".

Arrimadas ha posat com a exemple Oriol Junqueras, de qui ha criticat, tirant d'hemeroteca, que hagi defensat "paralitzar el país una setmana". Arrimadas ha dubtat que Junqueras, com a conseller d'Economia, estigui en posició de negociar amb el Govern espanyol millores de finançament per a Catalunya, cosa que veu imprescindible perquè "ningú més ens dóna crèdit".

A més, Arrimadas també ha carregat contra el nou departament liderat per Raül Romeva d'Afers Exteriors perquè, ha volgut recordar, "la Generalitat no té competències d'Afers Exteriors sinó d'Acció Exterior", mentre que ha lamentat que una competència del Govern català, Treball, comparteixi departament amb Benestar.

La líder de Ciutadans a la Cambra catalana ha tornat a avisar que "aquest pugui ser el primer Govern de la Generalitat que posi en perill l'autogovern de Catalunya" si continua amb el full de ruta independentista.

(FOTO: Inés Arrimadas / SERGI ALCÀZAR)