El tall a la Meridiana s'ha convertit des de fa dies en una arma llancívola de l'unionisme contra l'independentisme i, especialment, contra la conselleria d'Interior. Després de gairebé 150 dies de protesta, Ciutadans ha decidit posar el focus contra el conseller Miquel Buch, a qui acusen de "permissivitat" i de perjudicar "milers de catalans", i ja han avançat que el portaran davant la fiscalia.

Així ho ha avançat el diputat Matías Alonso en una interpel·lació al conseller al Parlament, on ha assegurat que estan ultimant la denúncia i que aviat serà presentada davant la fiscalia del TSJC.

El diputat del partit taronja ha acusat el conseller de no protegir "els drets de la majoria de catalans" i de donar "carta blanca" a l'ANC i als organitzadors dels talls, que ha qualificat de "grupuscles separatistes" i d'actuar "a vegades amb força". Davant d'aquest fet, Alonso ha avisat el conseller que la seva "permissivitat" davant el tall "tindrà conseqüències".

Alonso també ha aprofitat el debat parlamentari per recordar que el conseller ja està sent investigat "per malversació i prevaricació per procurar un servei d'escorta a un pròfug de la justícia", en referència al president Carles Puigdemont. "El vam avisar també llavors i va fer cas omís. Assessori's millor", li ha etzibat en aquest sentit.

Buch, per la seva banda, ha defensat que el dret a manifestació està recollit a la Constitució i que el seu departament està aplicant la jurisprudència que hi ha en casos similars a l'hora de ser garantista amb el tall. "Menys amenaces i més escoltar el que li dic", ha replicat, després de retreure a Alonso que no escolti les argumentacions jurídiques.