El secretari polític de Podemos, Íñigo Errejón, va ser testimoni ahir de l’enfrontament que s’ha instal·lat en el cercle balear del partit. Errejón estava acompanyat pels diputats de Podem a les Balears Mae de la Concha i Pedro Yllanes, que van oferir una xerrada davant militants i votants del partit, quan diversos assistents van ser escridassats per mostrar discrepància respecte a alguns aspectes del partit mitjançant pancartes que demanaven, entre d'altres, la dimissió del líder de Podemos a les Balears, Alberto Jarabo, i de la portaveu de la formació, Laura Camargo. L'escena es pot veure en aquest vídeo publicat per Canal 4 Diario.

Després d'una hora de xerrada, els assistents van ovacionar el secretari polític de Podemos i el van acomiadar al crit de "sí que es pot".

Expulsió

La tensió arriba poc després que el mateix secretari polític de Podemos hagi mostrat el seu respecte a la decisió d'expulsar la presidenta del Parlament balear i demanar que l'expedient "segueixi el seu curs". "Hem de ser estrictes amb el nostre codi ètic", va assegurar en declaracions a la Cadena Ser.

La presidenta del Parlament balear, Xelo Huertas, ha estat expulsada del partit per, presumptament, haver amenaçat, juntament amb una altra diputada, de votar en contra dels pressupostos autonòmics per al 2017 si no preveien finançament per al laboratori científic que dirigeix Daniel Bachiller, dirigent territorial de Podemos. El partit els ha apartat a tots tres per "possible vulneració dels estatuts i del codi ètic".