La cultura popular ha tornat a Barcelona després de dos anys de pandèmia amb actes de mínims i restriccions derivades de la covid. La plaça Sant Jaume ha estat l'escenari del retorn de la diada castellera de les vuit colles de la ciutat d'aquesta edició de les festes de la Mercè, hi han participat els Castellers de Barcelona, Sants, Sagrada Família,  Vila de Gràcia, la Jove de Barcelona, Sarrià, Poble-sec i la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample. Durant la jornada festiva d'aquest dissabte un grup ha desplegat una estelada gegant des d'un dels balcons de la plaça i ha provocat crits d'independència entre tots els assistents a la plaça. Colles de gegants, bèsties, falcons i castells han fet tornar a vibrar milers d'espectadors i visitants que han omplert els carrers de Ciutat Vella de gom a gom. 

🎉 Mercè 2022: programa, concerts, focs artificials i molt més de la festa major de Barcelona


🟡 Castellers per la Mercè 2022: quines colles participaran en les diades castelleres?
 

🥳 La Mercè 2022: programa, concerts, focs artificials i molt més de la Festa Major de Barcelona

Colau lidera la comitiva popular

La comitiva popular de la Mercè fins a l'Ajuntament d'aquest dissabte ha estat encapçalada per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada per la resta de regidors. La comitiva ha sortit de la basílica de la Mercè un cop finalitzada la missa, a la qual han assistit la consellera de Justícia de la Generalitat, Lourdes Ciuró; la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i l'inspector general de l'Exèrcit, Manuel Busquier, a més d'altres regidors. Com els anys anteriors, a la missa no han anat regidors dels comuns ni la mateixa Colau, que s'ha trobat amb els assistents en la plaça de la Mercè, on s'han congregat diversos centenars de persones per a presenciar el tradicional Ball de l'Àliga i també els Gegants.

Colau, acompanyada pel tinent d'alcalde Cultura, Jordi Martí, han saludat a l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, com també ho han fet el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle. Junts han sortit de la plaça de la Mercè i han recorregut el carrer Ample abrigallat per veïns de la ciutat, curiosos i treballadors dels comerços, així com veïns que treien el cap pels balcons i finestres de les seves cases. A la desfilada també hi han participat els líders dels grups municipals que també han anat a la missa: en primera fila, al costat de Colau i Martí, ha caminat Collboni, i el líder d'ERC, Ernest Maragall. Seguits de la tinenta d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laura Pérez; la líder de Junts en el consistori, Neus Munté; la de Cs, Luz Guilarte; del PP, Josep Bou, i de *alents, Eva Parera. La Banda Municipal de Barcelona ha estat l'encarregada d'amenitzar la comitiva interpretant El meu Barcelona amb una cinquantena de músics; han arribat primer a la plaça Regomir, on han rebut els aplaudiments de diversos veïns, i han seguit fins a arribar a l'Ajuntament.

🎶 Concerts de la Mercè 2022 a Barcelona: horaris, escenaris i tots els detalls