Desenes de persones s'han manifestat aquest divendres a la tarda pels carrers del centre de Barcelona per demanar la dimissió de l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. La marxa, que segons la Guàrdia Urbana, ha concentrat 125 persones, 300 segons altres càlculs, ha obligat a tallar el trànsit pels carrers on passaven els manifestants. Els concentrats han cridat repetidament "Fora Colau".

Els manifestants responien a la crida de grups autoanomenats anti-Colau que s'han gestat a les xarxes socials i recullen el malestar de veïns per les decisions de la líder de Barcelona en Comú respecte a la mobilitat o l'urbanisme. Entre els aspectes més criticats hi ha el redisseny de carrers amb colors i indicacions que consideren de molt difícil comprensió.

Segons els concentrats, la implantació de les superilles ha fracassat i s’ha fet sense consens, i l'urbanisme tàctic en forma de blocs de formigó i pintura que redueix carrils de circulació és insegur.

La manifestació ha començat cap a les cinc de la tarda al carrer Aragó amb passeig de Gràcia i ha continuat per Pau Claris i Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume. Durant el trajecte, que ha durat una hora, els manifestants han cridat consignes demanant a l'alcaldessa que plegui.

Tot això ha passat quan Colau ha deixat Twitter, per no haver d'escoltar els retrets que alguns li fan. Ho va anunciar recentment en un comunicat penjat als seus perfils de Twitter, amb un últim tweet, i a Facebook Instagram, que sí que mantindrà. "Crec que Twitter avui no m'ajuda a fer bona política i ho deixo. Seguiré en altres xarxes menys polaritzades i menys accelerades", va deixar escrit. 

De fet, Colau feia un mes que estava allunyada de la xarxa social de l'ocellet blau, després de regalar-se uns dies de descans pel seu aniversari, que va celebrar a principis de març. Una aturada que ara defineix de "prova pilot", la qual ha estat un "èxit". "Hi ha gent propera que em deia: “Tu estàs boja? Amb gairebé un milió de seguidors i dedicant-te a la política… No pots deixar Twitter! No obstant això, he arribat a la conclusió contrària: precisament perquè intento fer bona política, deixaré Twitter", va argumentar.

En aquest sentit, l'alcaldessa va negar que marxés de Twitter per tal d'evitar que se la critiqui, li preguntin coses o li portin la contrària, cosa que assegura que "no només no em molesta, sinó que accepto i m'agrada". Per contra assegura que ho fa perquè la xarxa ha perdut el seu caràcter, ja que "abans" permetia amb més facilitat "el diàleg i el debat", les bases de la política.

Va assegurar també que després d'unes setmanes, no s'havia perdut res i que malgrat perdre capacitat d'incidència a curt termini, després d'unes setmanes sense Twitter té "més confiança en la humanitat, veig més el que ens uneix que el que ens separa,. Va assegurar que ha dedicat més temps a llegir, pensar i escoltar directament la gent, no a través d'un tuit, sinó parlant".  Així que considera un acte de "coherència" amb el seu compromís polític deixar la xarxa. "Perquè l'amor guanyi a l'odi, arrivederci Twitter", va escriure.