La decisió del Tribunal Suprem de considerar elegible el president Carles Puigdemont, però traspassant novament el cas al Tribunal de Madrid ha aixecat crítiques en medis independentistes.

L'advocat Jaume Alonso Cuevillas ha considerat que els han donat la raó, però que ho fan amb ràbia i "marejaran una mica més la perdiu".

L'advocat del exiliats, Gonzalo Boye, ha indicat que el Suprem els ha donat la raó, i ha pronosticat que els l'acabaran donant també respecte a la immunitat. "I aquí ho deixo", ha afegit.

El conseller i diputat Jordi Turull considera que l'alt tribunal té clar que Puigdemont, Comín i Ponsatí poden presentar-se a les europees "però sembla que no saben com dir-ho".

La periodista Bea Talegón ha assenyalat que el Suprem ha fet que segueixi " el ridícul". al no tancar definitivament el cas. Talegón és actualment candidata suplent.

El vicepresident del Parlament Josep Costa també ha considerat que el Suprem els dona la raó, i reclama al Tribunal de Madrid que es reuneixi avui mateix.

El senador de JxCat i exiliat Jami Matamala, ha expressat que "Puigdemont ha guanyat".

El Tribunal Suprem ha decidit que no té competència per decidir sobre el vet a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions europees, que demanen Cs i PP, i ha retornat el recurs als jutjats de Madrid, però assegura que "no es presenta cap causa d'ineligibilitat" respecte als tres exiliats.