El whatsapp del senador popular Ignacio Cosidó en el qual es vanta que els populars han aconseguit amb el pacte amb el PSOE per renovar el CGPJ el control del Tribunal Suprem, en una jugada que qualifica d'"estupenda", ha encès la xarxa, que s'ha omplert de piulades que poden en dubte la separació de poder a l'Estat espanyol i la seva qualitat democràtica.

Dels primers a fer-ho ha estat el president Carles Puigdemont, que amb una única frase, "Les típiques coses que defineixen una 'democràcia exemplar'", comentant el resum crític que ha fet l'advocat Gonzalo Boye del missatge del portaveu del PP al Senat.

De la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, posa èmfasi a la separació de poders, com també ho ha fet el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès.

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas qualifica els fets d'escàndol i el jurista Joan Queralt denuncia que "així es fabrica una justícia independent i aliena a la interferència partidista. Un exemple més de l'Arcàdia del desvergonyiment". 

El president de Ciutadans Albert Rivera lamenta que Cosidó presumeixi de la "pinça" Sánchez-Casado contra una justícia independent. Rivera qualifica de "vergonyós" el pacte per repartir-se els jutges. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---