La polèmica per l'acudit anticatalanista d'El Roto que va publicar el diari El País, on banalitzava l'Holocaust, ha arribat a Israel. La publicació de l'acudit també ha provocat les crítiques de jueus.

L'acudit mostrava un català amb el llaç groc de solidaritat amb els presos i el presentava literalment com un nazi. "A qui no li agradi el llaç, pot optar per l'estrella", deia el text de l'acudit. Els nazis obligaven els jueus a posar-se una estrella de David com a identificació.

Aquesta banalització de l'Holocaust ha provocat malestar a Israel. El professor d'història jueva Ariel Kanievsky ha assenyalat: "A aquest caricaturista li sembla molt xistós burlar-se de l'extermini de 6 milions de jueus, però segur que no s'atreveix a sonar-se els mocs amb una bandera", ha indicat recordant lque el presentador de El intermedio Dani Mateo està imputat per aquest fet a Espanya. 

L'escriptora Daniella Levy hi ha insistit, resumint el que al seu entendre és Espanya. "Espanya: un país on es pot publicar una caricatura en un important diari nacional que insulta la memòria de 6 milions de jueus assassinats a l'Holocaust, però que processen una persona per sonar-se en una bandera espanyola en una comèdia de televisió", ha indicat.