Diversos sectors del Partit Demòcrata (PDeCAT) crítics amb la direcció de la formació s’han reunit aquest vespre a Rubí en un sopar, tal com ha avançat el diari Ara. L’objectiu principal, alinear l’organització amb el líder de JxCat, Carles Puigdemont per facilitar la confluència entre els dos espais.

L’expresident de l’ACM Miquel Buch i el seu entorn han impulsat el conclave. Fonts presents a la reunió han explicat a l’ACN que la trobada, molt “plural”, ha aplegat diverses “famílies” del PDeCAT amb la intenció de debatre i apropar el partit a Puigdemont, Jordi Turull i Josep Rull, tots amb carnet del PDeCAT i alhora puntals de JxCat. A més, la reunió també s’ha fet amb la vista posada a les municipals del 2019, i una de les propostes que s’hi ha fet és forçar un congrés a l’estiu per renovar la direcció del partit.

A la reunió també hi han assistit, entre d’altres, l’actual president de l’ACM i alcalde de Sallent, David Saldoni; el regidor de Rubí i responsable de Relacions Internacionals del PDeCAT, Víctor Puig; l’exdiputat de JxSí Jordi Cuminal -que va advertir que estriparia el carnet del partit si Puigdemont convocava eleccions abans de l’aplicació del 155, i que per això està pendent d’una possible sanció del Comitè d’Ètica del PDeCAT-; l’alcalde de Molins de Rei i també exparlamentari de JxSí Joan Ramon Casals; la diputada al Congrés Míriam Nogueras; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; l’exdiputada de JxSí Violant Cervera, a més de gent vinculada a l’entorn de Rull, Turull, Buch, Moment Zero i Llibergència.

La majoria de veus són crítiques amb la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, així com amb la portaveu del Partit Demòcrata, Maria Senserrich.