La FIACAT, la Federació Internacional de l'Acció dels Cristians contra l'Abolició de la Tortura, ha distribuït un comunicat on demanen la llibertat dels líders catalans "que actualment estan en presó preventiva injustificada".

Des de la federació expliquen que el 6 de febrer es va decidir deixar Jordi Sànchez a la presó juntament amb Jordi Cuixart, "tots dos líders d'unes associacions de caràcter pacífic. Estan empresonats des de fa 4 mesos". Al mateix temps, denuncien que el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn també hi van entrar el novembre. 

Segons el text, la societat civil i internacional s'ha mobilitzat per denunciar aquesta acció que qualifiquen de "judici arbitrari". A més a més, informa que l'advocat britànic Ben Emmerson ha fet arribar el cas de l'empresonament al Grup de treball de les Nacions Unides. 

La FIACAT recorda que els delictes de rebel·lió i sedició es poden arribar a castigar amb penes d'entre 10 i 30 anys de presó, "un fet que no sembla adequat pels actes no violents que van organitzar els presos polítics", afegeixen que s'està atemptant contra la llibertat d'expressió i el dret de reunió pacífica. 

Finalment, i subratllant que Espanya té obligacions en virtut del Pacte Internacional de 1966 sobre els drets civils i polítics, denuncien "la detenció prolongada i arbitrària d'aquests quatre líders catalans en el marc de l'adjudicació de delictes de rebel·lió i sedició. És una mesura desproporcionada i exigim la seva posada en llibertat immediata".