L'advocat Gonzalo Boye ha llançat un missatge críptic després de les al·legacions que ha presentat el president Carles Puigdemont davant la Junta Electoral (JEC), per l'intent de Cs i PP de vetar la seva candidatura a les eleccions europees. "Vaig a comprar crispetes", ha deixat anar Boye, insinuant que si la JEC secunda el veto de Ciutadans i populars es recorrerà el cas a instàncies europees.

"Que ningú no es confongui...nosaltres mai no improvisem", ha afegit l'advocat, donant més pistes.

El document de Junts al·lega que les reclamacions formulades per PP i Cs no tenen cap fonament jurídic vàlid i que han de ser desestimades. Afirmen que Puigdemont, així com Toni Comín i Clara Ponsatí tenen dret de sufragi actiu i passiu i que negar-se'l suposaria una vulneració del dret europeu i dels tractats internacionals ratificats per Espanya. 

A més a més, Junts apunta diversos antecedents de la jurisprudència del Tribunal Europeu dels Drets Humans que va condemnar Ucraïna per haver exclòs arbitràriament de les eleccions legislatives a un polític que era fora del país. Junts adverteix que prohibir als tres exiliats presentar-se a les eleccions no només violaria els seus drets, sinó també els dels seus electors. A més a més, acusa al PP i a Cs de vulnerar la presumpció d'innocència dels tres candidats.