Tensió entre dues de les principals entitats sobiranistes del procés. Súmate, l'entitat que agrupa els independentistes de llengua castellana ha avançat aquest matí que no participarà "oficialment" en la manifestació convocada per l'ANC el diumenge per reclamar un acord d'investidura entre JxSí i la CUP. Una opinió compartida per algunes assemblees territorials de l'Assemblea, a les quals la convocatòria no acaba de fer el pes.

A través d'un comunicat, Súmate, que presideix el diputat de JxSí Eduardo Reyes, assegura que la convocatòria es podria interpretar com "una manifesta pressió cap una força política", és a dir, la CUP. Cal recordar que l'actual cap de files dels cupaires, Antonio Baños, era membre destacat de l'entitat.

Segons Súmate, ara per ara, "cal crear un clima de tranquil·litat i no de manifestacions que es puguin interpretar malament" així com "tampoc posar dates". Amb aquest argument excusa la seva presència, però dóna llibertat als seus membres per assistir-hi.

D'aquesta manera, Súmate s'afegeix al malestar d'una part important del secretariat i d'algunes assemblees territorials de l'ANC que no acaben de veure bé "la idea ni l'oportunitat" de la concentració.