El guanyador de les primàries de Podem a Catalunya, Óscar Guardingo, ha renunciat a anar a les llistes d'En Comú Podem per les eleccions generals del 28 d'abril. Guardingo, senador de la formació que ocupava la posició número 11 a la llista, ha argumentat que "no comparteix el perfil independentista de la candidatura". 

La decisió l'ha anunciat el mateix Guardingo en un comunicat a les xarxes socials. "No soc independentista. No podem tenir els peus enganxats al procés. Asens és un home íntegre i coherent, però no comparteixo la seva posició independentista", ha indicat. 

El senador també s'ha mostrat crític amb "l'alteració de l'ordre de les primàries de Podem a la llista final" i considera que "no és símptoma de salut democràtica".  

De moment, Guardingo seguirà militant a Podem i ha anunciat que treballarà per revalidar l'alcaldia d'Ada Colau. "També perquè puguem tenir un projecte de país propi i no condicionat ni per l'Espanya monàrquica ni pels independentistes que giren l'esquena a la meitat de Catalunya", ha afegit.