Crisi a Ciutadans. Dos càrrecs de Cs a les Illes Balears, Pedro Miró i Miguel Busquets, han abandonat les files del partit espanyolista per sumar-se al PP, segons han confirmat les dues formacions. Des del partit que lidera Inés Arrimadas han lamentat la sortida dels afiliats i han criticat que "prioritzin l'obtenció de càrrecs orgànics".

El secretari d’Organització de Cs, Borja González, ha indicat que el projecte de Cs ha estat marcat des dels seus inicis pel compromís de persones que procedien majoritàriament de la societat civil per aportar en política, amb el compromís d’uns principis molt marcats. En aquest sentit, ha assegurat que un projecte com el de Cs no pot estar "relacionat exclusivament amb l’objectiu d’aconseguir un càrrec orgànic en les estructures del partit". "Això és el que entenem que aquests exafiliats han prioritzat, i per tant els seus valors no lliguen amb els que abanderem des de Cs", ha afegit.

Per la seva banda, fonts del PP de Balears s'han mostrat "encantades" de sumar nous afiliats, i han afegit que "el temps dirà" si l'estratègia adoptada per Cs d'intentar negociar els pressupostos del PSOE i Podemos ha influït en la sortida de militants d'aquest partit.

Les mateixes fonts han insistit que, tant a escala estatal com a les Balears, el PP és l'alternativa del govern espanyol, i han defensat una "oposició constructiva" que consisteixi a defensar plantejaments que considerin beneficiosos per als ciutadans.

Miguel Busquets, a través del seu perfil de Twitter, ha expressat el seu agraïment al PP de Balears "pel tracte i l'acolliment que ha rebut". Busquets va formar part del consell general de la formació espanyolista, i Miró en va ser coordinador a Palma.