Crida a la participació en els actes descentralitzats de la Diada que organitzen l'ANC i Òmnium Cultural. Els presidents de les dues entitats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han convidat "tots els demòcrates" a sortir un altre Onze de Setembre al carrer. Com a reivindicació, el dret a decidir el futur de Catalunya i la defensa de la independència.

En el marc d'una reunió del Secretariat Nacional de l'Assemblea al Monestir de Pedralbes, i amb el suport d'entitats com l'AMI, Súmate, Drets i els partidaris de seleccions catalanes, Sànchez ha assegurat que la Diada és "descentralitzada però unitària". "Se sap que tindrà més unitat que l'any passat dels espais socials i polítics partidaris del dret a decidir", ha remarcat.

El president de l'Assemblea vol fer de l'Onze de Setembre un clam perquè les institucions "liderin el pas final cap a la independència" i que els actes a Salt, Berga, Lleida, Tarragona i Barcelona siguin de "suport" però també un "alè per culminar el mandat del 27-S".

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha explicat aquest dissabte que la manifestació que organitzen al costat d'Òmnium per a la Diada de l'11 de setembre reivindicarà "que el procés culmini ràpid i bé". "Volem que la gent surti al carrer per evidenciar que el que volem és culminar el procés independentista", ha assegurat en declaracions als mitjans després de reunir-se el secretariat nacional de l'ANC al monestir de Pedralbes, a Barcelona.

Sànchez, a qui han acompanyat representants de diverses entitats socials, culturals i esportives que donen suport al moviment independentista, ha fet una crida a participar i a inscriure's en les manifestacions d'aquest any, que se celebraran simultàniament a cinc ciutats catalanes: Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga. "En un any de mobilització descentralitzada, ens permet fer previsions perquè totes les localitats tinguin la capacitat d'acollir la gent", ha argumentat, i ha afegit que al llarg de la setmana que ve donaran a conèixer la xifra actualitzada d'inscrits.

Democràcia qüestionada

Per la seva banda, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha demanat participació en la Diada perquè "ara per ara la democràcia a Catalunya està qüestionada" i per rebutjar les mesures que es puguin adoptar contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. "La manifestació de l'Onze de Setembre ha de ser també una manifestació de suport a les institucions de Catalunya i als nostres representants polítics", ha dit.

La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha animat també a mobilitzar-se per la Diada i ha celebrat que l'èxit de les diferents manifestacions d'edicions passades es degui "a un treball fet des de baix, des de la gent". Des de Súmate, José María Clavero ha donat el seu suport a la convocatòria "per demostrar que no hi ha cap tipus de ruptura a la societat catalana", i ha apel·lat a la unitat de les diferents facetes de l'independentisme.

Catalans a Tòquio 2020

També han assistit representants de Drets, la Plataforma per la Llengua, i les entitats esportives Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), que han asseverat que la independència és la millor situació per a l'esport català.

El gerent de la Plataforma, Francesc Serra, ha apuntat que l'esport català guanyaria en recursos i dignitat si Catalunya fos un estat independent i que seria més senzill decidir quins esportistes participen en competicions: "Tenim ganes de veure els catalans en els Jocs de Tòquio i en els mundials i europeus, i això ara mateix amb l'Estat espanyol només és possible amb la independència".