La Crida Nacional per la República, que conviu amb el PDeCAT dins l'espai de JxCat, no descarta "participar" en les pròximes eleccions a Parlament perquè té l'"ambició" de "fer efectiu el mandat de l'1-O des de les institucions".

Així ho ha explicat el secretari general de la Crida, Toni Morral, en un recés de la reunió que prop d'un centenar de representants de l'organització estan mantenint aquest dissabte a Barcelona.

"Sabem que la lògica partidària s'està instal·lant al país i la Crida està buscant quina ha de ser la seva funció en el que seria una contesa electoral", ha assegurat Morral, que ha apuntat que la decisió en tot cas li correspon als associats. "Quan es convoquin eleccions, el conjunt d'associats decidirà el paper que ha de jugar la Crida en aquestes eleccions", ha agregat.

Des del 8 de gener passat, la Crida, moviment impulsat per Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Quim Torra, ja figura com inscrita al registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior, encara que formalment els seus dirigents fan èmfasi que segueix funcionant com a associació. L'organització va celebrar el 26 de gener el seu congrés constituent, que va triar com a president Jordi Sànchez.

Subjecte i actor polític

"La Crida és un subjecte polític, un actor polític. No hem volgut interferir amb el que ha estat el procés electoral, però ara s'ha acabat i la Crida s'està acabant d'organitzar com a subjecte i actor polític", ha desenvolupat Morral.

El secretari general de la Crida no ha volgut entrar a valorar si l'espai postconvergente estarà "reorganitzat" abans de Nadal ja que ha dit que ara estan "organitzant" l'espai de la Crida, "que té un document polític molt clar".

Pendent el consell de representants

Durant les jornades de treball d'aquest dissabte estava previst que es constituís formalment el consell de representants, cosa que no han pogut fer perquè encara falta "una part del territori".