Isabel Turull, germana de Jordi Turull, insta la jerarquia eclesiàstica catalana a pronunciar-se sobre la “injustícia” amb els presos polítics. En una carta titulada ‘On sou bisbes?’ i publicada al diari Ara en el quart dia de vaga de fam del seu germà i de Jordi Sànchez, Isabel Turull demana als bisbes catalans que prenguin posició sobre la situació dels presos polítics.

"No us demano que us posicioneu a favor de la independència”, assegura la germana de Turull, sinó que valorin si s’està produint una injustícia i en aquest cas, "ho diguin ben alt", perquè "l'Església no ha d'estar tancada als despatxos, sinó al costat del poble".

La mateixa carta, adreçada a la Conferència Episcopal Tarraconense i a la jerarquia eclesiàstica catalana, Turull pregunta: "De què teniu por? De perdre clientela?", tot lamentant que si la resposta és afirmativa, voldrà dir que la "vostra església és una empresa" i per tant cal que torni a "les arrels cristianes per construir un món més just on el primer siguin les persones".

Així mateix, Isabel Turull apunta que si l’esglèsia no denuncia la situació amb el pretext de no fer política, "amb el silenci, està fent política". També afirma que no n'hi ha prou amb pregar particularment pels presos polítics perquè "Jesús també pregava, però la pregària li donava la força per actuar". "Per la caritat i la misericòrdia que tan paleses queden a l'Evangeli, actueu!", conclou.