La direcció de la Crida Nacional per la República, que presideix Jordi Sànchez, aposta per la dissolució de l'entitat, i en conseqüència per sumar el seu capital polític al nou partit que constituirà el president Carles Puigdemont el 25 de juliol.

Així ho han explicat aquest dimecres a través d'un comunicat, en el qual han anunciat que la consulta als seus socis per decidir el futur del moviment se celebrarà el 16, 17 i 18 de juliol,  procés pel qual volen garantir la màxima participació.

D'aquesta manera, el text explica que des de la direcció s'atendran totes les preguntes i consultes en els espais territorials, sectorials i ideològics que es demanin, i afegeix que una assemblea general haurà de prendre la determinació que s'acordi de forma vinculant.

carles puigdemont la crida el nacional carles palacio

Intervenció del president Puigdemont en el congrés fundacional de la Crida | Carles Palacio

També argumenten que cal decidir el futur de l'entitat "davant del nou escenari que es planteja després que el president legítim Carles Puigdemont, amb el suport de Jordi Sànchez, hagin anunciat" la creació d'un nou partit. "Des del govern de la Crida, es comparteix i reconeix com a pròpies les bases fundacionals d'aquesta nova formació, que són la unitat, la transversalitat i la determinació per seguir el mandat de l'1-O", subratllen.

En aquest sentit consideren que el nou partit serà "el referent social i polític" que defensarà el mandat de l'1-O, i són partidaris de sumar gent així com de reforçar la nova formació i convertir-la en una eina útil per guanyar una Catalunya independent en forma de república.

 

A falta del PDeCAT

Falta per veure què passarà final amb el PDeCAT que presideix David Bonvehí, que fins ara ha mantingut el pols amb Puigdemont i no ha cedit en sumar-se a la nova iniciativa del president a l'exili sense quotes ni percentatges. De fet, el president del PDeCAT no ha descartat presentar-se a les pròximes eleccions en solitari.

Això podria suposar una divisó a tres bandes de l'espai postconvergent, ja que ja es va consumar la primera escissió amb la formació del Partit Nacionalista Català (PNC), el qual està dirigit per l'exdirigent del PDeCAT Marta Pascal.