L'anunci de Carles Puigdemont d'impulsar un nou partit polític dins de l'espai de JxCat comença a provocar respostes concretes. El secretari general de la Crida, Toni Morral, ha fet arribar una carta als associats d'aquesta formació en què anuncia que la propera setmana proposarà a la direcció organitzar una consulta als associats sobre el futur de la formació davant de la proposta de Puigdemont.

Legislatura a la recta final

“És evident que aquest fet obliga a reflexionar i valorar quin ha de ser el futur de la Crida”, admet Morral en una carta que comença assegurant que la legislatura "es troba a la recta final".

En la missiva explica que el govern de la Crida haurà de plantejar els diferents escenaris posibles davant les noves circumstàncies, que el conjunt d’associats hauran de prendre una decisió i que el govern de la Crida actuarà a partir de l’opinió majoritària.

jordi sanchez

Jordi Sànchez, actualment a Lledoners, és el president de la Crida / ACN

“Amb aquesta proposta que ara us faig, contrastada i avalada per Jordi Sànchez com a president de la Crida, pretenc preservar el nostre esperit fundacional: guanyar la República”, explica Morral.

La carta recorda que la Crida es va constituir fa un any i mig i que en els documents fundacionals preveu “la transició a un partit polític per ser referent electoral", sempre des dels criteris de "suma de persones, transversalitat, valor de la unitat i lideratges dels presidents Carles Puigdemont i Jordi Sànchez”.

La Crida planteja aquest moviment després que Carles Puigdemont va anunciar ahir la creació d'una nova formació política junt amb una cinquantena de persones, entre les quals, el president de la Crida, Jordi Sànchez, i el mateix Morral.