La Crida Nacional per la República ha engegat el procés d’esmenes a les ponències fundacionals (L’organització al servei de la República catalanaLa Crida: units cap a la República catalana) obert als més de 13.000 fundadors.

En un comunicat aquest dimecres, la Crida ha explicat que els fundadors poden participar en aquest procés a través de la plataforma telemàtica 'Kdius.cat', on podran intervenir als diferents debats que es plantegin sobre les dues ponències, fer aportacions i esmenes.

Els dos documents --un polític i un altre organitzatiu-- van ser presentats el 27 d'octubre en l'acte fundacional de la Crida celebrat a Manresa, i, després del procés d'esmenes, seran votats al congrés constituent del 19 de gener.

La ponència política recull els objectius del moviment i reivindica el diàleg amb l'Estat però també la desobediència per aconseguir una república catalana, mentre que l'organitzativa defineix l'estructura de la formació i permet que els seus associats puguin militar simultàniament en una altra organització política.

Comissió d'esmenes

La comissió d'esmenes està formada per 18 membres "nomenats a proposta dels tres impulsors" –el president Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i el president del Govern, Quim Torra-, els quals han estat dividits en dos grups segons si són responsables de la ponència política o de l'organitzativa.

La política l'encapçalarà el mateix Sànchez, empresonat des del 16 d'octubre de 2017, i comptarà també amb Elsa Artadi, Toni Morral, Marina Geli, Jordi Peiró, Marc Guerrero, Ferran Mascarell i Jordi Turull. De la seva banda, la ponència organitzativa anirà a càrrec de la diputada Gemma Geis, a la qual acompanyaran Germà Bel, Damià Calvet, Laia Flotats, Enric Blanes, Nuri Guillaumes, Miquel Àngel Escobar, Agustí Colomines, Anna Geli i Josep Jover.