Com cada any, el rei d'Espanya, Felip VI, farà el tradicional discurs de Nadal durant la nit del 24 de desembre. A poc més de 24 hores perquè s'emeti per televisió, les xarxes ja van plenes d'usuaris i plataformes que criden a boicotejar-lo sota el hashtag #ApagaElRei.

La campanya ha estat impulsada per la CUP i anima a apagar la televisió durant el discurs de Felip VI. Els anticapitalistes han piulat un missatge instant a "apagar el Rei" amb una imatge on es pot veure una televisió sense senyal.

Aquesta crida a boicotejar el discurs del monarca espanyol per part de partits i entitats sobiranistes ja s'ha fet amb anterioritat i en els últims anys s'ha incrementat a causa del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat.

El discurs en qüestió està previst per aquest dimarts a les nou del vespre i s'emetrà a les principals cadenes de televisió públiques i privades espanyoles: TVETele5Antena 3Cuatro La Sexta. Es tracta d'un missatge gravat d'uns deu minuts, durant els quals el monarca repassa la situació política actual. Aquest any, Nadal arriba en un moment complex a nivell polític, amb una investidura oberta i pocs dies després de la decisió del TJUE sobre la immunitat dels eurodiputats catalans.