L'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha fet retirar aquest matí la creu franquista de la Torreta per acomplir la Llei de memòria històrica.

El consistori ha actuat un cop ha rebut la notificació de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de les Terres de l'Ebre certificant que aquest element no està afectat per la Declaració de bé cultural d'interès nacional que protegeix la Torre de la Guardiola, a la qual es trobava adossada.

La mateixa comissió, en aquest sentit, ha autoritzat l'eliminació de la creu prenent les mesures "per garantir que la intervenció no malmeti el monument", a més que la intervenció "permeti una lectura harmònica i global" de l'espai. Un informe del memorial democràtic va certificar l'origen franquista de la creu perquè va ser col·locada en memòria dels "caiguts" per Espanya i "per celebrar la victòria franquista".

En aquest context, l'alcalde, Josep Caparrós, ha recordat l'obligació legal de les administracions "a retirar de l'espai públic els símbols d'enaltiment del franquisme".