L'exsecretari d'Organització del PP de Galícia, Pablo Crespo, ha assegurat davant del tribunal que el jutja per la seva participació en la trama Gürtel que algú el va avisar que des del Ministeri de l'Interior s'estava preparant, amb "policies amics", una operació contra el PP. Segons ha explicat l'acusat, "una persona que no ve al cas" li va alertar el 2008 que, des del despatx de Rubalcaba i amb la col·laboració posterior del seu successor Antonio Camacho, s'impulsava una investigació sobre els populars en la qual Rafael Correa, el presumpte número 1 del cas, era el principal objectiu. "En aquest assumpte estava Correa per la seva relació amb el gendre del senyor Aznar", ha afirmat.

El Ministeri Públic defensa que gestionava i administrava algun de les empreses més importants de la teranyina empresarial de Francisco Correa com Boomerangdrive o Rialgreen, sempre amb la col·laboració del presumpte cervell financer de la Gürtel, Luis de Miguel, amb què va constituir Orange Market. També va administrar juntament amb Izquierdo, i sota la supervisió de Correa, Pasadena Viajes, Special Events, TCM i Down Town. Preguntat per aquesta qüestió, Crespo ha afirmat que aquestes empreses pertanyien a Correa i ha explicat a què es dedicaven cada una d'elles. En aquest sentit, ha detallat que TCM va fer esdeveniments per a "particulars, per a la Comunitat de Madrid, per a l'Ajuntament de Madrid, i per a la Comunitat Valenciana, en aquest últim cas juntament amb Orange Market, i ha destacat que aquesta societat treballava "amb personal propi i personal subcontractat".

En la seva declaració, Crespo ha justificat que donés instruccions als seus treballadors perquè s'emportessin diners i documentació de les seus de l'empresa. Ha apuntat que era una instrucció habitual que res no tenia a veure amb un possible registre. "És habitual demanar que no es deixin diners a la seu", ha explicat l'acusat. Cresp ha negat que tots els diners en efectiu que tenien la xarxa d'empreses de la Gürtel fossin diner negre.