El nomenament de José Crespín com a subdelegat del Govern a Lleida ha atiat els rumors sobre la possible marxa de l’alcalde, Àngel Ros, de la Paeria, segons asseguren fonts properes al grup municipal. Crespín, a més de gendre de Ros, era fins ara el cap de gabinet de l'alcalde.

La hipotesi de la marxa de l'alcalde s'ha vist alimentada per les polèmiques en què s'ha trobat embolicat Ros els darrers mesos arran el procés independentista, des de les protestes per les declaracions en què va considerar proporcionals les càrregues policials de l’1-O, fins a l’esbroncada que va rebre en l’exposició de l’obra Presos Polítics a l'Espanya contemporània o les crítiques per la seva presència a manifestacions de SCC.

Les crítiques de ciutadans haurien arribat a provocar un profund malestar a Ros que hauria comentat amb membres del seu grup la voluntat de posar punt i final en el seu recorregut com a alcalde.

En aquest context una de les seves preocupacions, a banda de la seva pròpia sortida professional, hauria estat el futur del seu cap de gabinet.

Crespín, per la seva banda, també s’ha vist en el centre de diverses polèmiques com l'enfrontament amb una dona que protestava al carrer contra l'alcalde. Tot i que és funcionari de la Diputació de Barcelona, reincorporar-se a aquesta feina l’obligaria a abandonar Lleida. En canvi la subdelegació del govern li permet mantenir-se a la capital del Segre.

Un cop resituat el cap de gabinet, fonts properes al grup municipal, consideren que Ros hauria desbloquejat un dels principals impediments per plegar, fins i tot abans d’acabar el mandat, segons algunes fonts, tot i que altres asseguren que la seva voluntat és completar els quatre anys.