La manifestació de l'Esquerra Independentista, convocada per la Diada 2022, ha baixat pel passeig Lluís Companys en direcció al Born, on tindrà lloc l'acte polític. Prop de l'Arc de Triomf, uns encaputxats han cremat les banderes d'Espanya i de la Unió Europea, a més d'una fotografia on sortien el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president del Govern de Catalunya, Pere Aragonès. Segons la CUP, en aquesta manifestació –independent de l'organitzada per l'ANC– s'hi han reunit 15.000 persones.

Manifestació de l'11 de setembre 2022 a Barcelona, DIRECTE

Concerts de la Diada 2022: tot el programa de l'11 de setembre a Barcelona

diada nacional catalunya abans cremar foto pedro i rei / Foto: Pau de la Calle
Fotografia de Pedro Sánchez i Pere Aragonès abans de cremar-se / Foto: Pau de la Calle
diada nacional catalunya cremen foto pedro i rei / Foto: Pau de la Calle
Fotografia de Pedro Sánchez i Pere Aragonès durant la crema / Foto: Pau de la Calle

En aquestes manifestacions, és freqüent la crema de fotografies com les del rei, per exemple. En aquesta ocasió, però, els encaputxats han calat foc a una gran fotografia d'una trobada entre els presidents espanyol i català. Els manifestants han aclamat la crema de fotografies, entre proclames com "Ni França, ni Espanya, Països Catalans" o "Esquerra i JxCat, la paciència s'ha acabat", destaca l'agència Efe.

La mateixa font constata que durant el recorregut de la manifestació, a la qual han assistit diputats de la CUP en el Parlament i el Congrés, diversos grups de manifestants han fet pintades en les parets d'alguns edificis, amb lemes com a "Foc al capital", "Espanya = Feixisme" "Independència o submissió".

Concentració dels CDR

“Ens movem perquè tot canviï”. Aquest és el lema de la manifestació de l’Esquerra Independentista per la Diada, amb la intenció “d’assenyalar la falta d’una agenda social que abordi la incertesa i la precarietat a la qual s’han vist abocades les classes populars del país en un context de crisi econòmica i social”, i per això, la intenció era la de convidar a tothom a mobilitzar-se. La manifestació s'ha convocat a Girona, Lleida i Reus. També, és clar, a Barcelona, on la manifestació ha arrencat cap a les set de la tarda a la plaça Urquinaona, i es recorreran els carrers fins a arribar a la plaça Comercial, davant del Born, on està previst que es dugui a terme l'acte polític. 

Precisament, a la plaça Urquinaona, punt emblemàtic de les protestes contra la sentència del Suprem als líders independentistes, els CDR Catalunya havien convocat també una concentració a les quatre de la tarda. Amb els lemes "els carrers seran sempre nostres" i "per fer truites s'han de trencar ous", expressió criminalitzada en ser dita pel regidor de la CUP Joan Coma en un ple de Vic, i que va haver de declarar a l'Audiència Nacional.