Diverses associacions i grups d'ultradreta espanyolistes han convocat avui una marxa des de la plaça d'Espanya fins a l'estàtua de Sant Jordi a Montjuïc. Hi han participat unes 350 persones amb banderes franquistes, espanyoles i senyeres. Molts d'ells portaven símbols franquistes i també s'ha pogut veure simbologia antisemita. 

 

En arribar a la plaça de Sant Jordi de Montjuïc, un grup de persones ha tret unes banderes estelades i de l'ANC i els han calat foc de manera violenta. Desgraciadament, aquesta escena és freqüent els darrers anys i partits com Falange o associacions com Democracia Nacional són habituals en aquesta ja tradicional marxa a favor de la unitat d'Espanya. A la concentració s'han pogut sentir crits contra del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i el cos de Mossos d'Esquadra, en general. A més a més, també s'han pogut sentir crits contra l'islam i contra la "divisió" de l'Estat espanyol.

 

Un cop a Montjuïc, s'ha penjat una bandera espanyola a l'estàtua de Sant Jordi i els líders dels grups assistents han fet una sèrie de parlaments, entre els quals ha destacat el del líder de lFalange, Manuel Andrino, condemnat per l'assalt a la llibreria Blanquerna l'any 2013, i el del líder de les joventuts de Democracia Nacional, Juan de Haro.

 

En aquests discursos s'ha criticat Societat Civil Catalana (SCC) perquè la seva manifestació estava subvencionada i el president del Govern central, Mariano Rajoy, a qui s'ha demanat que desplegui l'Exèrcit a Catalunya. Quan s'han acabat els discursos, s'ha fet una jura de la bandera mentre sonava la marxa militar "La muerte no es el final" i els assistents feien salutacions feixistes. 

 

.