Primers moviments al PSOE contra la mesa de diàleg que ha anunciat el president espanyol, Pedro Sánchez, amb el Govern català, per ara sense data. El president de Castella-La Manxa, Emiliano García Page, un dels barons socialistes, s'ha mostrat contrari a aquesta iniciativa, i ha advertit Sánchez que "d'Espanya en parlem tots".

García Page ha elevat avui el to contra tota possible bilateralitat i ha expressat el seu temor pel fet que, ara que s'alleuja en cert punt la crisi sanitària i s'aixeca l'estat d'alarma, tornin a l'escenari polític "els mateixos malsons" independentistes que abans de la covid-19. Page no ha amagat el seu recel amb la taula de diàleg i ha assegurat que "d'Espanya no en parlaran quatre per molt poder que tinguin".

En aquest sentit, ha assegurat que si aquesta lliçó no havia quedat clara abans de la pandèmia, "haurien de haver-la après ara" i ha recordat que durant les 14 videoconferències de presidents que s'han mantingut, no ha sentit el president de la Generalitat, Quim Torra, ni el lehendakari, Iñigo Urkullu, pronunciar la paraula "nació" [espanyola]. "Espero que el soroll no prevalgui", ha assegurat.

Pel que fa a les crítiques a la Monarquia espanyola, García-Page ha mostrat el seu "suport absolut" al rei Felip VI, i ha agraït "el treball sincer" que ha fet durant la pandèmia i l'interès que ha mostrat per les comunitats autònomes. "Més que molts de l'oposició, i més que molts responsables de Madrid. Agraeixo la seva proximitat sincera", ha indicat.