La crisi a Ciutadans no para de créixer, també a Catalunya. Tres regidors del partit espanyolista a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Esparreguera (Baix Llobregat) i Platja d'Aro (Baix Empordà) han abandonat el partit i han demanat seguir en els respectius ajuntaments com a regidors no adscrits.

Aquestes baixes se sumen a les que ja van protagonitzar durant els últims mesos dos regidors de Cs a Sant Vicenç dels Horts i Viladecavalls, que van al·legar discrepàncies amb l'estratègia política d'Albert Rivera. I s'hi ha d'afegir la ruptura del grup municipal a Barcelona, amb la sortida de Manuel Valls i Eva Parera.

A Sant Boi de Llobregat - més de 80.000 habitants -, se'n va del partit Olga Puertas, que va encapçalar la llista espanyolista a les eleccions municipals del 26-M, en les quals van obtenir tres escons. Ara quedaran amb dos representants. 

A Esparreguera, Francisco Aguilar ha fet el pas a final d'agost i, d'aquesta manera, ha deixat Ciutadans amb només un dels dos regidors que havia obtingut al maig, quan es va situar com quarta força en aquest municipi de més de 20.000 habitants. Després de deixar el partit, Aguilar ha dit - en unes declaracions recollides en el web del consistori- que el principal motiu de la marxa era "la deriva política del partit, que ha passat de ser un partit centrista a ser un partit totalment de dretes".

Finalment, la sortida de José Luis Villa deixa els espanyolistes sense cap regidor a Castell-Platja d'Aro, una localitat del Baix Empordà que supera els 10.000 habitants.

En declaracions a Efe, el responsable d'Acció Institucional de Cs a Catalunya, Joan García, ha instat els tres regidors a retornar "les actes de regidors", en compliment del "compromís ètic" del partit que van signar en el seu moment. "Els tres regidors han abandonat els respectius grups municipals per interessos personals que no tenen res a veure amb el projecte de Ciutadans", ha assegurat.