El politòleg Ramón Cotarelo ha assegurat en un article al seu blog que "hem de marxar com més aviat millor" d'Espanya. "Sí, com més aviat millor. Abans que aquests feixistes espanyols tractin de fer realitat els seus brutals propòsits", ha explicat. Segons Cotarelo, els "feixistes espanyols" són, "pel que fa a Catalunya", el PP, Cs, Vox, "una part substancial del PSOE i una altra de menor però real de Podemos".

També ha afegit a aquest grup "els seus intel·lectuals, periodistes sicaris en nòmina de la policia, les seves forces de l'ordre, els piolines, els seus militars colpistes, els seus capellans pederastes, els seus rectors plagiaris, els seus empresaris corruptes i els seus jutges prevaricadors".

Cotarelo assegura que la irrupció de l'independentisme va ser menyspreada pel govern de Mariano Rajoy i que aquest creia que el moviment "quedaria en un no-res". "Com que va succeir el contrari del que creien, com que l'independentisme va créixer, es va fer majoritari i va plantejar un repte democràtic a l'Estat, van tirar del seu fons autoritari, franquista, repressiu, van posar a la presó als líders democràtics, els van enviar a l'exili i els van confiscar els béns", segueix.

Cotarelo recorda que "la política repressiva no va tenir èxit sinó que, al contrari, va fracassar en mig del ridícul més generalitzat: el govern espanyol va caure amb una moció de censura i els jutges a les seves ordres es van revelar com el que són: comissaris sense escrúpols del poder polític". Però el politòleg relata que el fre moral de l'esquerra que va pujar al poder a l'estat espanyol després "encara va ser pitjor". "Si el PP reacciona amb policies, jutges i presons, els de l'esquerra mobilitzen els seus ideòlegs i, amb un típic menyspreu de colon davant del colonitzat, van tractar de comprar el suport de l'independentisme als seus ridículs PGE, mentre pretenien que abandonessin la lluita pels principis per un plat de pilotetes de ranxo. Creien que els independentistes eren de la seva mateixa espècie: narcisistes divinitzats i immorals", afirma.

Cotarelo comenta que després de tot això, "el feixisme espanyol torna a la seva idea de sempre, la dictadura". "Creix la dreta del PP, en substitució de la del PSOE, idèntica a la dels neofalangistes de Ciutadans i els pinxos de Vox", diu. També es fa ressò de les declaracions del president del PP, Pablo Casado, en les quals va proposar un 155 indefinit i la destitució de l'actual Govern, amb "el nomenament d'un altre compost de titelles i irresponsables com Arrimadas".

Per totes aquestes raons, Cotarelo justifica que no s'ha de parlar ni negociar "amb aquesta colla de lladres i criminals, condemnats pels tribunals, que tenen la pretensió de fer un genocidi cultural i aniquilar Catalunya". Pel politòleg no queda cap altra que la via unilateral, "i com abans sigui, millor". "En algun moment d'aquest any que comença aquest assumpte s'acabarà decidint", afegeix.