El politòleg Ramón Cotarelo considera que el poble espanyol que ahir es va solidaritzar amb Catalunya a la gran manifestació de Madrid va ser "mínim". Tot i que els ho ha agraït i i ha lloat els espanyols que van donar-hi suport, Cotarelo ha dit que "són massa pocs" i ha afirmat que els catalans "hem arribat fins aquí i ens en sortirem tots sols". 

En un article publicat al seu blog personal, el politoleg ha explicat que, a parer seu, les esquerres estan "desaparegudes i aterrides" perquè no se les relacioni amb l'independentisme. Ha atacat amb duresa el PSOE i Podemos.

"La solidaritat de l'esquerra espanyola amb l'independentisme català, agradi o no, és tardana i marginal. El PSOE és el partit del 155 i Podem, en el fons, el mateix. De solidaritat, res. Només IU va fer un gest tímid dos dies abans de la manifestació", afirma. Així, Cotarelo lamenta que els espanyols que se solidaritzen amb l'autodeterminació catalana són "mínims enfront els de l''A por ellos'".

"L'alliberament de Catalunya és i continuarà essent obra essencial dels catalans", acaba. 

L'escriptor gallec Suso de Toro s'ha expressat en un sentit similar al de Cotarelo.

"La manifestació de Madrid: no ens hem d'enganyar, malgrat el treball valent de demòcrates madrilenys, els manifestants eren catalans. La població de la ciutat pràcticament no hi va ser. S'ha d'acceptar", ha afegit.