El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha manifestat en una entrevista amb el periodista Afshin Rattansi a Russia Today, que la Justícia espanyola persegueix polítics a Catalunya amb les mateixes formes que la dictadura de Franco. "Estem veient com la Justícia a Espanya persegueix persones usant les mateixes expressions, les mateixes acusacions i les mateixes circumstàncies que eren normals durant la dictadura de Franco", ha assenyalat.

Segons Costa, tot plegat és un problema "molt seriós", perquè no es respecta a Espanya que els parlamentaris tenen immunitat, com succeeix a molts Estats. "Els líders catalans estan acusats de rebel·lió, que requereix la pràctica de violència, però l'única violència provada és la que es va practicar el dia del referèndum contra els electors", ha indicat.

El vicepresident primer ha insistit que els reclusos catalans són presos polítics, i ha remarcat que no han comès delictes. "Quan a les dictadures, o en els règims polítics totalitaris, es posen opositors polítics a la presó, es fabriquen algunes evidències de delicte, i no ha estat diferent en aquest cas", ha apuntat.