El president del Parlament, Roger Torrent, han convocat la Mesa del Parlament dilluns a dos quarts d’una del migdia per decidir si acaten o no la resolució de la JEC i retirar l'acta de diputat a Quim Torra

En una entrevista a Rac1, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha recalcat que Torra ha de seguir sent diputat. "El president de la Generalitat és diputat i ha de ser diputat. El Parlament així ho ha decidit, la Mesa així ho ha decidit, el ple així ho ha votat, i no hi ha cap escletxa en el Parlament per privar-lo de la condició de diputat si no és amb una sentencia judicial ferma", ha dit Costa.

El vicepresident no contempla la possibilitat que Torra deixi de ser diputat, perquè "ningú més que el Parlament pot decidir-ho", i com que el Parlament ja ha decidit que segueix sent diputat, "per nosaltres no hi ha discussió", ha tancat.

De fet, Costa també ha descartat la via intermitja en què Quim Torra podria deixar de votar als plens del Parlament, per evitar així que qualsevol cosa que s’aprovés quedés declarada inconstitucional.