El vicepresident del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, creu que l'independentisme haurà de triar entre "dues estratègies" a les pròximes eleccions del 14-F. Així ho ha explicat en diferents piulades a Twitter, on també ha assegurat que els pròxims comicis seran "molt diferents" als anteriors. Costa considera que al seu moment "no es va explicar als votants" que no hi havia una estratègia compartida. "Ara és impossible amagar-ho" ha reblat. En aquest sentit, també ha dit que ERC i el PDeCAT estan d'acord en deixar la independència per "més endavant".

Per Costa en una democràcia els desacords "es resolen votant", i per això creu que després de tres anys on "no ha estat fàcil" distingir les estratègies, ara comencen a ser més "clares". Per un costat, doncs, ha acusat ERC de voler esperar. 

"El llibre de Junqueras, Rovira i Voltas, ens diu clarament que el 2017 vàrem fracassar i que no estan en condicions de culminar el procés" ha sentenciat. Una posició que veu similar a la del PDeCAT, considerant que per aquest motiu van decidir trencar "amb Junts i el president Puigdemont".

 

El vicepresident del Parlament també opina que hi ha un petit sector de la població que dona per "perduda" l'oportunitat de culminar el procés "per altres motius". És per això que ha subratllat la necessitat que JxCat sumi a "tothom que no vol aparcar la independència".

"Per als independentistes les eleccions vinents seran també un plebiscit intern. No es tracta de persones o de partits, sinó d'estratègies" ha conclòs.