La secretària del PP espanyol, María Dolores de Cospedal, ha agraït aquest dijous el suport al Parlament Europeu del grup popular al Govern espanyol "davant el desafiament intolerable dels que a Catalunya volen fracturar la societat catalana" i "la societat espanyola i el país".

Durant el seu discurs inaugural a les jornades del grup popular al Parlament Europeu, que se celebra a València, Cospedal ha donat les gràcies al suport rebut "a un govern valent que ha sabut prendre les mesures necessàries per defensar el dret de tots els espanyols a decidir sobre el nostre futur per defensar la unitat del nostre país i un futur d'unitat".

La dirigent popular ha dit que el PP europeu "ha de tenir clar el que ha de ser Europa", perquè "dividir sempre és tornar enrere" i l'independentisme català "ha volgut transcendir les fronteres internacionals, trepitjant la sobirania nacional i el dret de tots els espanyols a decidir el que volem que sigui el nostre país".

El suport del PP europeu

El president del grup popular al Parlament Europeu, Manfred Weber, ha mostrat el suport dels eurodiputats a les polítiques dutes a terme pel govern espanyol a Catalunya en relació amb el referèndum i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Durant la seva intervenció aquest dijous a les jornades de treball del grup popular europeu que se celebren a València, Weberm, que ha precedit a la del president del PP espanyol Mariano Rajoy, ha expressat: "podeu comptar amb nosaltres en el problema català".

El president del grup popular ha dit que la posició del PP passa per defensar que "'l'estat de dret és essencial" i que la Constitució espanyola s'ha de respectar per part de tots a Espanya". Així mateix, Weber ha afegit: "Sabem que podem comptar amb els nostres amics espanyols dins de la família del PP".

El president del grup del PP al Parlament Europeu ha previst un "augment del populisme" a la cambra i dificultats per assolir una majoria absoluta. En aquest sentit, ha advertit que pot haver-hi un "bloqueig institucional" si augmenta "el populisme i l'extremisme" i ha assenyalat que les pròximes eleccions europees "no seran un esdeveniment colateral de menor importància sinó clau per al futur d'aquest continent i per tenir estabilitat"