La secretària general del Partit Popular, Maria Dolores de Cospedal, tanca files amb Rita Barberá i defensa que no renunciï a l’acta de senadora. “Coneix molts ciutadans que, sense haver declarat per aportar 1.000 euros, hagin de deixar un escó? Jo, no”, ha afirmat aquest matí en un acte de campanya a Santiago de Compostel·la.

La número dos del partit ha justificat així que l’exalcaldessa de València sol·liciti la baixa del partit però mantingui l’escó mentre no declari. Cospedal ha demanat “un mínim de respecte a la presumpció d’innocència” i ha negat que els populars haurien preferit que abandonés el Senat.   

Villalobos

Cospedal se suma a les files de Celia Villalobos, que ha defensat aferrissadament la innocència de Barberá. “Jo amb Conde-Pumpido me n’aniria a tot drap”, va exclamar Villalobos als passadissos del Congrés.

Villalobos, de llengua fàcil, va remarcar que no és una bona notícia per a Barberá que, qui va ser fiscal general de l’Estat entre 2004 i 2011 amb el socialista José Luís Rodríguez Zapatero, porti la causa de Barberá.

Barberá recusarà Conde-Pumpido

De fet, fonts de l’entorn de Barberá apunten que l’estratègia de l’exalcaldessa de València passaria per recusar Conde-Pumpido com a instructor del cas per guanyar temps.