La secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores Cospedal, es pregunta "quins pactes secrets" té el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb "Torra i Puigdemont", per impulsar la moció de censura contra el govern de Rajoy.

En un acte del PP de Castella-la Manxa Cospedal ha tornat a criticar Sánchez per ser capaç de cercar suport en "partits colpistes" per aconseguir ser president del govern espanyol. "L'únic que interessa al senyor Sánchez és el senyor Sánchez", ha assegurat Cospedal, que ha demanat als socialistes "responsabilitat" i "pensar en Espanya".

D'altra banda, la secretària general del PP ha demanat a Ciutadans que "no faci de crossa" de Sánchez i no doni suport a la moció juntament amb Podemos. La ministra ha instat Cs a no llançar per la borda "tot el creixement econòmic, la creació d'ocupació i la prosperitat als quals estan arribant les famílies després de la crisi tan dura que hem passat".

En la mateixa línia, la titular de Defensa ha dit que "ara no es tracta d'un partit o un govern", sinó que es tracta "d'un moment especial en la història d'Espanya". Finalment, Cospedal ha subratllat que "en aquesta crisi ens hi van deixar els socialistes". "No podeu ser la crossa d'un partit que sempre ha deixat Espanya en la ruïna", ha emfatitzat la ministra.

Aquest dissabte, el PSOE va assegurar que estava disposat a convocar eleccions i arribar a un acord amb Cs si Pedro Sánchez guanya la moció de censura al govern de Rajoy. "Convocar eleccions és un procés raonable que no serà un obstacle per arribar a un acord amb Ciutadans", va assenyalar el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos.