El PP dispara fort contra el president Carles Puigdemont en el seu discurs de campanya. "Tenim un boig a Brussel·les", ha dit la ministra de Defensa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, aquest dissabte a Calafell (Baix Penedès). "S'ha convertit en el malson dels catalans", ha reblat en la mateixa línia, el delegat del govern espanyol, Enric Millo, en un altre míting a Empuriabrava (Alt Empordà).

Cospedal ha qualificat de foll Puigdemont perquè "ara es dedica a dir que vol fer un referèndum per treure'ns de la UE. Malgrat això, el PP defensarà el dret de tots els catalans a ser espanyols i europeus". La ministra ha contraposat el projecte del PP, que és el de la "convivència", ha dit, amb la "Catalunya de l'odi i del rancor dels separatistes", que "no té futur".

La dirigent del PP ha aprofitat per advertir que a les eleccions del 21-D es tria si Catalunya s'encamina cap a "un malson constant" o bé cap a un projecte "amb futur".

Ha tornat a dir que vol que guanyin les eleccions els partits constitucionalistes i ha presentat el PP com l'"únic valor segur" perquè "sempre hem dit el que som", en un intent de marcar distàncies amb Ciutadans i amb els socialistes.

També ha defensat l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, "que ha servit per tornar la tranquil·litat als catalans i perquè Catalunya tingués un govern legal".

Una quinzena de persones han rebut Cospedal cridant "Llibertat, presos polítics". Agents dels Mossos han allunyat la protesta de l'entrada sense cap incident.

Millo: Govern pèssim

A Empuriabrava, Enric Millo ha dit que està preocupat per "recuperar l'economia a Catalunya", que "estava creixent i que com a conseqüència d'aquests dos anys de Govern pèssim a mans de Carles Puigdemont s'ha posat en perill".

També ha assegurat que el "malson" de Puigdemont "és el PP", ja que "sap que és l'únic que ha aconseguit frenar un procés que estava arruïnant els catalans". Acompanyaven Millo la diputada al Congrés Alícia Sánchez-Camacho.