La ministra espanyola de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha rebutjat aquest dijous la possibilitat de recuperar el servei militar obligatori —tal com han posat damunt la taula altres països europeus— perquè pensa que "la societat espanyola no està preparada per a això".

"La societat no l'acceptaria amb caràcter general i aquesta proposta no es farà", ha assegurat durant una entrevista a TVE, després de l'anunci d'alguns països de reprendre la mili, com el del president francès, Emmanuel Macron.

Segons ha apuntat la ministra, podria semblar-li bé la possibilitat que tothom, "durant uns dies o un mes", pogués saber la tasca que fan les Forces Armades, però creu que, per exemple a França, el sentiment d'"haver d'aportar" alguna cosa "a la defensa i la seguretat" del país està "més desenvolupat" que a Espanya.

La ministra ha apuntat altres opcions que sí que es treballen a Espanya, com la inclusió al sistema educatiu de l'ensenyament dels valors constitucionals i el coneixement de les Forces Armades i la seva funció.

A més, ha recordat que existeix la figura del reservista voluntari, que permet als civils ser cridats per oferir puntualment un servei a les Forces Armades. "Animo a tothom a aquesta figura del reservista voluntari. La mili com tal no la veig", ha reconegut.