La secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha assegurat aquest dilluns que la manifestació unitària d'aquest diumenge a Barcelona en defensa dels drets socials i contra les suspensions del TC en realitat va ser "una manifestació dels que volen alterar l'ordre establert, l'ordre constitucional" i anava "contra l'Estat de dret". En una entrevista a TVE ha apuntat que li sembla "greu" que hi participés la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, així com representants de partits "que creuen en les institucions", en referència al PSC. La marxa va reunir a Barcelona milers de persones sota el lema 'Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real'.

Segons de Cospedal "això no és una manifestació pels drets socials, sinó en contra del nostre model de convivència i el nostre Estat de dret, que diu que les lleis estan per sobre de tot, i per tant que un parlament a l'hora de legislar no es pot saltar l'ordenament jurídic nacional ni la distribució de competències, que és el que ha fet el Parlament de Catalunya".

Qüestió de competències

La secretària general del PP ha negat que darrere els recursos d'aquest partit contra lleis del Parlament com la de la pobresa energètica hi hagi una voluntat de no reconèixer drets socials. "És un tema de que es tingui o no competència per fer determinats tipus de lleis", ha dit.

En aquest marc ha recordat que malgrat que el govern espanyol ha interposat recursos contra lleis del Parlament "també és que des de la Generalitat s'han posat recursos al TC contra normativa de l'Estat perquè els semblava que envaïa les competències de la Comunitat Autònoma de Catalunya" i "davant d'això no s'ha fet cap tipus de manifestació"